Sekalung Tahniah, The Saliq

Rasanya tak terlambat lagi untuk aku ucapkan tahniah kepada pemilik blog, "Beyond Aqasha" diatas perkahwinannya pada 10 Oktober yang lepas. (macam la dia baca blog kau labu -_-") Blog beliau merupakan antara blog yang terawal aku follow dan di dalam senarai blog rare yang sukar ditemui pada masa kini.

warna kuning sebagai tanda "raja" sehari

Terus terang, sebelum ni, aku bukanlah minat sangat kat beliau. Bagi aku, Aqasha hanyalah sebuah nama yang telah bertapak di dalam industri seni tanah air. Sebut je nama dia, orang tahu siapa dia. Tapi takde lah sampai nak woahh, itu Aqasha! Jauh sekali. (Bagi aku la, tak tau orang lain) Sampai lah satu hari kawan aku cadangkan untuk baca hasil karya yang menarik di dalam blog miliknya. Dengan ragu-ragu dengan kenyataan tersebut, aku pun mengetuk papan kekunci hingga paparan thesaliq.blogspot.com muncul di skrin komputer. Dan lepas aku habis membaca, aku pun jerit woahh, inikah Aqasha? (dalam hati je bro)

Berbalik kepada majlis perkahwinan beliau tadi, aku cukup kagum dengan beliau yang cukup low-profile dalam menguruskan hal ehwal hubungan sesama manusia berlainan jantina ni. Takde la macam sesetengah artis yang kecoh satu malaya bila ada hubungan dengan si dia, kamu, dan kau, peluk sana peluk sini, possing maut situ sana sini, lepas tu bila wartawan temuramah, jawapan tipikal artis yang diberi "kami hanya kawan". Dah tu bila hubungan tu putus, masuk suratkhabar muka depan la apa lagi. Ada pulak yang nak berumah tangga, suka sangat nak sorok-sorok lepas tu tiba-tiba je kantoi kawen dengan orang putih. Setahun dua kemudian, sibuk berperang naik turun mahkamah pakai cermin mata hitam beli kat pasar malam. Aishhh.

Kepada Aqasha : Kau mantain cool la bro! Takde pun dengar gosip-gosip ke kontroversi ke pasal awek kau, (ke aku yang tak ambik tau?) tiba-tiba je dah selamat bernikah. Alhamdullilah. Bila aku tengok kau pakai baju pengantin kat sini semalam, aku ingatkan tu cuma scene kau berlakon dalam filem terbaru je! Rupanya memang betul kau dah diijabkabulkan. Apapun, semoga rumah tangga yang kau bina kekal hingga ke akhir hayat. Dan semoga kau terus berkarya dan memeriahkan persada seni tempatan.

2 comments

penyelmat bodmba | October 16, 2010 at 1:18 AM

kesian but u grow out of it. u r not fucking european or fucking mat salleh. so u r stuck in fucking malaysia. reminds me of
ramli ibrahim. he was so fucking confident that the mat salleh would welcome him but australia fucking chase him out and he ended dancing his keling dance in kl among the kelings..hahahaha

hmm maybe u dont know this fucking guy..

ur problem is caused by too much free time spent on fucking hollywood films made by jewish actors and producers and atheists and agnostics. Fucking jumble your brain shit ass.

so how to balance with your remnants of ugama. Still clinging to yr fucking religious ustaz hehehe

I got this gem from ur fucking inane postings.

"there is another thing i don't get at all. some girls are so pissed off when they are pressured into wearing the hijab and would be ever ready to lash out if society presume they are whores cause of the way they dress. but they would also be the first to condemn whenever a hijab-ed girl does something indecent as if a hijab-ed girl is supposed to be a decent human being just because she is wearing the hijab."

Muahaha that is so funny coming from a fucking liberal malay wannabe hippy.

I think it belongs to the most fucking stupid statements ive fucking read...kehkehkeh.

slay | October 16, 2010 at 11:58 PM

hey dude, what the point actually you try to say?